تسهیلات کرونا دردی از دردهای اصناف را دوا نکرده است!
تسهیلات کرونا دردی از دردهای اصناف را دوا نکرده است!

نماینده پارلمانی اصناف گیلان در کشور می گوید “تنها ۱۷ درصد صنوف از تسهیلات اعلام شده دولت استقبال کردند و از همین مقدار اندک نیز تنها ۶ درصد آنها موفق به دریافت این تسهیلات شده اند.”

نماینده پارلمانی اصناف گیلان در کشور می گوید “تنها 17 درصد صنوف از تسهیلات اعلام شده دولت استقبال کردند و از همین مقدار اندک نیز تنها 6 درصد آنها موفق به دریافت این تسهیلات شده اند.”

به گزارش پایگاه خبری کادوس گیلان، سیدهادی رشیدی رئیس اتاق اصناف شهرستان ماسال ونماینده پارلمانی اتاق اصناف گیلان در اتاق اصناف کشور گفت: اگر قرار بر تعطیلی اصناف است باید فکری برای نظام بانکی شود زیرا چکاوک سامانه آنلاین بانکی است و قطعا در این دو هفته چک‌های زیادی از اصناف برگشت خواهد خورد.

رشیدی در مورد تعطیلی دو هفته‌ای اصناف ناشی از تشدید شیوع کرونا اظهار داشت: بیانیه‌ای که در مجلس قرائت شد خواسته اصناف است زیرا قول‌هایی که به ما داده شده بود عملیاتی نشد؛ به عنوان مثال قرار بر «معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما تا میزان ۵ نفر کارگر» بود اما اتفاقی در این حوزه نیفتاد.

سید هادی رشیدی

سید هادی رشیدی نماینده اتاق اصناف گیلان در کشور و رئیس اتاق اصناف شهرستان ماسال

اگر قرار است این بخش تعطیل شود حتماً باید نظر بخش خصوصی و اصناف را بپرسند. اعلام می‌کنند که کارخانه‌ها تعطیل نباشند اما واحدهای تولیدی صنفی تعطیل شوند، چطور این مساله ممکن است؟ در همه کشورها دولت‌ها به دنبال تقویت بنگاه‌های کوچک هستند اما در کشور ما این موضوع برعکس است.

همچنین تسهیلاتی که با سود ۱۲ و ۱۶ درصد پرداخت کردند به هیچ وجه گره از کار صنوف باز نکرد و ما این موضوع را در میزان استقبال صنوف از این وام دیدیم ، ۱۷ درصد از صنوف در این طرح ثبت نام کردند و فقط ۶ درصد این تسهیلات را گرفتند.

رئیس اتاق اصناف افزود: این شکل از تسهیلات منجر به تولید نمی‌شود و مشکلات را حل نمی‌کند؛ اصناف حقوق بگیر نیستند بلکه خود حقوق می‌پردازند، وقتی بی حساب و کتاب و بی‌برنامه اصناف را تعطیل کنند چه کسی حقوق کارگران را می‌پردازد؟
آیا درست است کارگرانی که در واحدهای صنفی کار را یاد گرفته‌اند و مشغول فعالیت هستند به خاطر بی‌پولی و بی‌درآمدی صاحب کار اخراج شوند؟

رئیس اتاق اصناف اظهار داشت: نکته جالب این است که در ستاد ملی کرونا هیچ نماینده‌ای از اصناف حضور ندارد؛ اگر قرار است این بخش تعطیل شود حتماً باید نظر بخش خصوصی و اصناف را بپرسند. اعلام می‌کنند که کارخانه‌ها تعطیل نباشند اما واحدهای تولیدی صنفی تعطیل شوند، چطور این مساله ممکن است؟ در همه کشورها دولت‌ها به دنبال تقویت بنگاه‌های کوچک هستند اما در کشور ما این موضوع برعکس است.

رشیدی با بیان اینکه تعطیلی دو هفته‌ای واحدهای صنفی مشکلات بانکی متعددی برای صنوف ایجاد خواهد کرد، گفت: اگر قرار بر تعطیلی اصناف است باید فکری برای نظام بانکی شود زیرا چکاوک نظام بانکی، سامانه‌ای آنلاین است و قطعاً در این دو هفته چک‌های زیادی برگشت خواهد خورد. نمی‌شود که واحد صنفی تعطیل باشد و کاسب درآمد نداشته باشد اما چک‌هایی که از قبل داده، د رموعد مقرر نقد شود. وقتی اصناف تعطیل هستند، بانک‌ها هم باید تعطیل باشند وگرنه اصناف از کجا درامد کسب کنند که بتوانند چک‌هایشان را پاس کنند؟ ما از طرق مختلف خواسته‌های خود را به گوش متولیان رسانده‌ایم اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی یادآور شد: بسیاری از صنوف ما روزمزد هستند و اگر یک روز کار نکنند از نظر مالی بسیار به مشکل می‌خورند؛ اما دولت بدون هدف گذاری در مورد تعطیلی صنوف تصمیم گرفته است