بیمارستان ماسال به زودی چوکای تالش دوم می شود!
بیمارستان ماسال به زودی چوکای تالش دوم می شود!

حواشی که طی چند روز اخیر پیرامون بیمارستان رسالت ماسال گذشته نشان می دهد آینده این مرکز درمانی، در خوشبینانه ترین حالت خود، چیزی شبیه به “چوکای تالش” خواهد بود.

بیمارستان ماسال به زودی چوکای دوم می شود!
حواشی که طی چند روز اخیر پیرامون بیمارستان رسالت ماسال گذشته نشان می دهد آینده این مرکز درمانی، در خوشبینانه ترین حالت خود، چیزی شبیه به “چوکای تالش” خواهد بود.
شباهت رسالت و چوکا از آنجایی است که تقریبا تمامی نمایندگان ادوار تالش به جهت ناتوانی در وظیفه ایجاد توسعه و اشتغال در کشور و به تبع آن در منطقه، این دو واحد با کاربری به ترتیب درمانی و تولیدی که یکی در آستانه زیان دهی و آن یکی با زیان دهی قطعی روبه رو است را به محلی برای فروکش نمودن انتظارات و خواسته های هوادران نزدیک انتخاباتی خود، با استخدام فرزندانشان تبدیل نموده اند.

برای نمونه، بارها در گذشته شنیده ایم بیمارستان رسالت با کمبود پرستار مواجه بوده اما  نماینده ای تا دفتر وزیر بهداشت رفته تا مجوز استخدام فرزند عوامل ستادی خود را با رشته غیر مرتبط با بیمارستان برای قسمت اداری، خدماتی دریافت نماید.
در چوکا نیز مدتهاست وضعیت به همان شکل است، کارخانه ای زیان ده با دستگاه هایی فرسوده که به محل جولان موافقان و مخالفان یک نماینده (فارغ از اینکه چه کسی باشد)، تبدیل شده است.
اما تقریبا همه (حتی افراد مخالف، موافق، نمایندگان ادوار و نماینده فعلی) می دانند، مشکل صنایع چوب و کاغذ ایران(چوکا)، با تغییر مدیر از میان نخواهد رفت، بلکه این غول خفته صنعتی  به شوک عظیم سرمایه گذاری نیاز دارد تا از خواب سنگین خود بیدار شود که در این برهه از شرایط اقتصادی کشور، عملا امکانپذیر نیست.
اشاره به مشکلات چوکا از این جهت است که بدانیم: بر خلاف جنجالها بر سر موضوع بی اهمیت یا با ارفاق کم اهمیت اینکه چه کسی رئیس بیمارستان رسالت باشد، این مرکز درمانی بشدت از فقدان امکانات رنج می برد و در این میان جای دغدغه های اصل و فرع جا به جا شده است.
شاید بسیاری از مردم ندانند، اما در طی سالهای گذشته بسیاری از پزشکان با تجربه مدیریتی با اصرار، حتی حاضر به پذیرش سمت ریاست بیمارستان ماسال نشده اند و علت آن به نظر می رسد اولین سوالی است که باید هر مسئولی پیش از هر سوال دیگری از خود به آن پاسخ دهد!
بیمارستان محلی تخصصی است که با جان مردم سر و کار دارد و زیبنده نیست شرایط و نحوه استخدام ها به گونه ای باشد که با آمدن هر نماینده ای تن بخشی از پرسنل بلرزد و با آمدن آن یکی، تن دیگران!  مادامی که نمایندگان مجلس، استانداران، فرماندارن و دیگر مسئولان کشور بجای نظارت بر اجرای دقیق قوانین، با اقدامات اشتباه خود تمرکز پرسنل درمانی و تولیدی را به مسائل حاشیه ای و سیاسی سوق دهند در بر روی همان پاشنه سابق خواهد چرخید؛ نه از کیفیت تولید خبری است و نه درستی خدمات درمان؛ یک روز نوبت چوکا خواهد بود و متاسفانه احتمالا یک روزی در آینده نزدیک رسالت ماسال.

  • نویسنده : میلاد علیزاده